Muzikale reis

Begin 2014 staat er in Ommen een koor dat Popkoor Vocalicious wordt gedoopt, een eigen logo krijgt en de repetitieruimte in De Kern volledig vult. Een muzikale reis begint voor de groep die in 5 jaar wel wisselingen van vocals kent maar op een sterkte van 65 tot 70 paar stembanden blijft. Dat is niet voor niets. 

Samenzingen kan al snel een passie worden of op z'n minst een gezonde hobby die je energie brengt en een uitlaatklep biedt. Vocalicious kenmerkt zich door diversiteit in repertoire en leeftijd, maar ook door omvang, saamhorigheid en enthousiasme.

Mooi is dat de sectie mannenstemmen in die 5 jaar uitgroeit tot een compleet stemmenpalet met forse bassen en tot een gezellige koorgroep. 

De muzikale begeleiding groeit in dit lustrum uit van solo 'piano man' tot combo, de Vocalicious Band, met gitarist Ton Dieleman en drummer Arjan Hemstede als solide kern. Ommen blijkt veel moois op muziekgebied te herbergen want bij optredens, zoals ook bij Confetti worden er zo nodig moeiteloos sprankelende en inspirerende muzikanten aan de band toegevoegd.  

 

Visitekaartje

De beginjaren van Vocalicious staan logischerwijze in het teken van zoeken naar identiteit en aansluitend repertoire. Het koor maakt een krachtige ontwikkeling door onder leiding van docerend en uitvoerend muzikant Karlijn Kunnen. Wat een geluk dat dit multitalent uit Zwolle met tact, humor en vooral veel deskundigheid het koor op zijn weg dirigeert en ook een vaardig componist blijkt! Resultaat is een stevige en gevarieerde portfolio gevuld met zes-stemmige songs in eigen arrangementen. Wat een kick geeft het wanneer uiteindelijk alles klopt en het koor bij een song klinkt als één instrument! Kortom: 5 jaar Vocalicious is een kleurrijk avontuur vol zangplezier en jubileumshow 'Confetti'  het visitekaartje daarvan.www.vocaliciousjubileumshow.nl